Christian Gleesborg

Tilbage
Jeg er født i 1963 og har spillet musik siden jeg var 14. Først på hobbyplan selvfølgelig, men siden 1986 har jeg været professionel musiker. Mine specialer dækker lidt bredt, idet jeg spiller både irsk/skotsk/amr. – folk & singersongwriter-materiale, og så country. Jeg har også en overgang været med i et akustisk jazzprojekt, samt arbejdet med forskellige andre landes folkemusik, bl.a. også den danske.

Jeg sanger og guitarist, derudover i countrysammenhæng er det mest violinen og mandolinen der stikker frem, to instrumenter jeg holder meget af at spille på. Desuden betjener jeg et hav af andre instrumenter: bas, spansk lut, bodhrán, mundharpe,jødeharpe, tinwhistle, banjo, ben & skeer+ andet rasleri, lidt klaver/keyboard,trommer……. Min svaghed er, at jeg ikke kan lade et instrument ligge. Hvordan virker det? Hvordan gør man? Hvor ligger tonerne i forhold til hinanden?

På nuværende tidspunkt er jeg fuldtidsmusiker med job ved siden af, lidt hårdt for familien, men det går. Ud over Dark Horse har jeg en duo med Bo som hedder C’n’B og en anden med Martin Seeberg som hedder Draught Baileys, og så et nyt superprojekt med Christopher Davis Maack under navnet Davis og Gleesborg. Så har jeg en duo/trio/kvartet med folk fra det irske/århusianske folkemusikmiljø som vi kalder for Den Irske Duo/Trio/.., en ny duo med Jan vi kalder Heartland og slutteligt spiller jeg også en del solo-jobs, samt tager ud som session-musiker hvis nogle mangler min instrument-kombination. Jeg har også mange erfaringer som lydmand, samt et producerkursus i baglommen, og de erfaringer har jeg også brugt professionelt, hvor der har været brug for det.

Desuden har jeg eftehånden en meget stor erfaring inden for området børne-teater/drama, både som igangsætter og underviser.